Користувачі з WhatsApp масово переходять у Telegram
AKKet

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров повідомив про те, що тенденція переходу користувачів з месенджера WhatsApp до конкурента — Telegram— помітно посилилася.

Як повідомляє Business Standard, Дуров пояснює це недавньою зміною WhatsApp своєї політики конфіденційності. Згідно з нею особисті дані користувачів відтепер будуть передаватися його материнській компанії Facebook.

«Уявіть, що десятки співробітників працюють саме на цьому напрямі. Я радий заощадити Facebook десятки мільйонів доларів і безкоштовно роздати нашу таємницю: поважайте своїх користувачів», — сказав бізнесмен.

Засновник Telegram і соцмережі Вконтакті, російський IT-підприємець Дуров каже, що мільйони людей обурені останніми змінами умов користування месенджером WhatsApp, згідно з якими тепер користувачі повинні передавати всі свої дані в рекламний відділ Facebook.

Оскільки WhatsApp змушує користувачів або давати згоду на обмін даними з Facebook, або втрачати свої облікові записи після 8 лютого, Дуров заявив, що не дивно, що перетік користувачів з WhatsApp на Telegram, який триває вже декілька років, тепер пришвидшився.

«Ми вважаємо, що люди досить розумні, щоб вибрати те, що найкраще для них. І, судячи по пів мільярда осіб, які користуються Telegram, це переконання є виправданим», — сказав Дуров.

У той же час Дуров звинуватив компанію WhatsApp у використанні в конкурентній боротьбі методів так званого «прихованого маркетингу». За його даними, редактори порталу Wikipedia останнім часом виявили цілий ряд випадків публікації ботами упередженої інформації в статті про месенджер WhatsApp. «Крім цього, ми виявили ботів, які поширюють в соціальних ЗМІ неточну інформацію про Telegram», — заявив Дуров у своєму Telegram-каналі.

Він називає три основних «міфи» про створений ним месенджер, що курсують зараз в інтернеті: «код Telegram не є відкритим», «Telegram — російський» і «Telegram не використовує шифрування даних». Всі ці твердження Дуров спростовує, підкреслюючи, зокрема, що у месенджера немає ні серверів, ні представництв в Росії, а програмний інтерфейс і методи шифрування даних, що використовуються Telegram, «вже тисячу разів перевіряли експерти з безпеки».

Найпопулярніші месенджери в світі

В даний час Telegram налічує близько 500 млн користувачів по всьому світу. Для порівняння: за даними сайту messengerpeople.com, число активних користувачів Whatsapp в липні 2020 року становить близько 2 млрд. На сьогодні це найпопулярніший месенджер в світі. Слідом за ним йде Facebook Messenger з 1,3 млрд користувачів. На третьому місці — WeChat, що має понад 1,2 млрд користувачів.

Що стосується змін умов користування WhatsApp, з якими користувачі повинні погодитися до 8 лютого 2021 року, аби продовжувати роботу з ним, то для жителів ЄС, згідно із законодавством Євросоюзу в царині захисту даних, вони не будуть обов'язковими. «Щоб уникнути усіляких сумнівів: в європейському регіоні WhatsApp все ще не передає дані користувачів компанії Facebook для того, щоб компанія Facebook могла поліпшити свої продукти або рекламу», — цитує 7 січня редакція онлайн-видання onlinemarketing.de офіційного представника компанії WhatsApp.

WhatsApp ділитиметься з Facebook особистими даними користувачів