Космічна розвідка росії колапсує через міжнародні санкції — ГУР

Через міжнародні санкції космічна розвідка зазнала колапсу. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

В ГУР нагадали, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну акціонерне товариство «Информационные спутниковые системы имени академика М.Ф.Решетнева» потрапило під міжнародні санкції.

За інформацією розвідки, на об’єктах стратегічно важливого для ворога підприємства оборонпрому російські конструктори та науковці серед іншого розробляють так звані «великі очі» — засоби ведення космічної розвідки, зокрема йдеться про таке:

  • «Репей» — проєкт перспективної високоорбітальної системи ведення радіоелектронної розвідки;
  • «Геракл-КВ» — проєкт комплексу глобальної космічної командно-ретрансляційної системи;
  • «Сфера» — проєкт єдиної системи супутникового зв’язку 3 етапу.

«Підприємство розташоване у місті закритого типу Желєзногорск (Красноярський край, рф). Виробництво ключових елементів перелічених об’єктів де-факто зупинене через гострий брак компонентів електроніки як іноземного, так і російського виробництва» — пояснюють у розвідці.

За даними ГУР, йдеться про відсутність сотень тисяч елементів апаратури для космічних модулів.

Через це планові строки завершення науково-дослідних робіт вказаних комплексів космічної розвідки зірвані та «перенесені» на кілька років, кожен з проєктів на два роки.

У розвідці підкреслюють, що через санкції та мобілізацію під загрозою припинення існування невдовзі опиняться ще декілька галузей російської економіки.

Нагадаємо, 15 січня Володимир Зеленський запровадив санкції проти 198 російських діячів культури і медіасфери.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США введуть санкції проти мережі, яка купувала воєнні технології для рф