Костел св. Миколая у Києві відновив роботу: у ньому вже провели богослужіння (фото)

Костел святого Миколая у Києві передали вірянам. 1 червня у ньому вже відбулося богослужіння.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці парафії костелу.

Участь в урочистому богослужінні взяли два єпископи, представники Папи Римського, а також представники ПЦУ та УГКЦ.

Крім того, з вітальним словом виступив міністр культури Олександр Ткаченко, який запевнив всіх присутніх, що віднині в цій будівлі звучатиме молитва до Бога.

костел святого миколая після реставрації

Підставою для повернення храму вірянам стала низка рішень владних інституцій, закріплених меморандумом, укладеним між владою та парафією.

Релігійна громада, в свою чергу, прийняла на себе обов’язок з відновлення, реставрації й збереження вкрай знищеної святині, як пам’ятки культури, відповідно до найкращих міжнародних та вітчизняних стандартів.

Костел Святого Миколая

А Міністерство культури і інформаційної політики на виконання взятих зобов’язань найближчим часом має завершити підготовку відповідних документів.

Нагадаємо, 4 вересня у костелі спалахнула масштабна пожежа. Вогонь, зокрема, знищив унікальний орган. Реставраційні роботи розпочалися у грудні. Для їх проведення зібрали 19,5 млн грн добровільних пожертв.

До пожежі костел ділили поміж собою Національний будинок органної та камерної музики, як приміщення для концертів, та парафія святого Миколая Римсько-католицької церкви.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Укрсучліт: 10 українських письменників, яких потрібно прочитати