Країни НАТО оприлюднили заяву щодо війни в Україні, ухвалену на саміті
NATO

Країни-члени НАТО за результатами саміту 24 березня закликали росію негайно припинити війну в Україні та вивести свої війська.

Також у своїй заяві Альянс наголосив, що продовжить протистояти брехні рф про її напад на Україну та викривати цю брехню.

Згадали учасники саміту і про можливе використання росією хімічної або біологічної зброї, попередивши, що це призведе до важких наслідків.

Крім того, вони пообіцяли посилити готовність Альянсу до хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз та допомагати в цьому Україні. Подальші рішення ухвалять на саміті в Мадриді.

«Ми рішуче налаштовані підтримувати скоординований міжнародний тиск на росію, щоб покласти край цій війні», —  запевняє НАТО.

Члени Альянсу заявляють, що Україна має фундаментальне право на самооборону, тому вони посилили свою підтримку і продовжуватимуть надавати її Україні.

В НАТО також попередили Китай, що занепокоєні його нещодавніми коментарями та просять припинити поширювати брехливі наративи кремля.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Через війну в Україні Столтенберг може залишитися на посаді генсека НАТО