Країни «Великої сімки» закликають Росію до переговорів
Getty Images

Група країн «Великої сімки» обговорювали можливе вторгнення військ Росії в Україну та закликала Москву повернутися за стіл переговорів.

Про це повідомляє Reuters.

Зустріч проходила  Ліверпулі на чолі з Ліз Трасс, міністром закордонних справ Великобританії, та Ентоні Блінкеном, держсекретарем США. Також долучилися міністри закордонних справ Європейського Союзу та Франції, Італії, Німеччини, Японії та Канади.

У Держдепі США зазначили, що переговори були «інтенсивними» і наголосили, що все ще є дипломатичний шлях для деескалації напруженості з Росією.

«Якщо вони (уряд Росії — Прим.ред.) вирішать не йти цим шляхом, у відповідь матимуть серйозні наслідки та серйозні втрати, і «Велика сімка» абсолютно єдина в цьому», — зазначив високопосадовець зі США.

Трасс закликала групу країн виступати одноголосно.

«Нам потрібно захищатися від загроз, що зростають. Ми повинні рішуче об’єднатися, щоб протистояти агресорам, які прагнуть обмежити межі свободи та демократії», — сказала глава МЗС Британії.

Анналена Бербок, міністр закордонних справ Німеччини, закликала сторони повернутися за стіл переговорів у «нормандському форматі» — переговори між Францією, Україною, Росією та Німеччиною, повідомляє DW.

Раніше Chas News повідомляв, що президент Зеленський заявив про можливість створення окремого формату прямих переговорів із Путіним. Він також не виключає проведення референдуму щодо Донбасу.

США відклали надання військової допомоги Україні на $200 млн — NBC