Кравчук спрогнозував, коли США приєднаються до Нормандського формату
УНІАН

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що питання участі США в Нормандському форматі може вирішитися після візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу «Дом».

У політика запитали, чи зможуть США приєднатися до Нормандського формату вже після зустрічі президентів РФ Володимира Путіна та США Джо Байдена, а також чи це є метою поїздки Зеленського до Вашингтона.

«Думаю, що, напевно, вже після зустрічі Зеленського та Байдена все буде змінюватися… Ми продовжимо дипломатичну роботу навколо Мінських угод… Думаю, що це один із намірів, що до Нормандського формату приєднаються США. Більш точне формулювання, думаю, буде пізніше», — наголосив Кравчук.

Він вважає, що «це означатиме, що і на Мінському майданчику буде більше дипломатії, більше зусиль і більше твердих позицій, ніж зараз».

«Просто ходити навколо гарячої каші й боятися до неї підступити — це позиція дуже загальна і дуже неконкретна. Без точних формулювань, без дат, без відповідальних людей за їхнє виконання, та наслідків, які нестимуть ті, хто відмовиться їх виконувати», — підсумував голова української делегації в ТКГ.

Кравчук розповів, за якої умови можливий компроміс з Росією щодо Донбасу