Кравчук заявив, що ситуація на Донбасі загострюється
УНІАН

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що на Донбасі загострюється ситуація через проведення в окупованому Донецьку пропагандистського «форума». За його словами, окупаційній владі слід визначитись з позицією та дотримуватися її надалі.

Про це він розповів ефірі «Україна 24».

«Треба визнати, що на Донбасі відбувається загострення ситуації. Не тільки тому, що пройшов «форум» і проголосили різні заяви і тези... тут питання в концептуальному підході», — наголосив Кравчук.  

За його словами, на засіданнях ТКГ не обговорювали створення «російської національної держави».

«У нас буде питання на наступному засіданні, а кого вони представляють? Росія сьогодні скаже одне, завтра - інше. Мова йде про те, чи стоять представники ОРДЛО, які беруть участь у ТКГ, на такій же позиції, як їх ватажок і пропагандисти з Росії. Або у них інша думка. А якщо інша, то чия це думка», — підкреслив політик.

Кравчук звернеться до представника ОБСЄ Хайді Грау, якщо окупанти підтвердять змінять позицію стосовно Донбасу. У такому випадку він повідомить Організацію з безпеки і співробітництва в Європі, що чинний поряд денний більше не актуальний.

«Порядок ґрунтувався на тому, що райони отримають статус особливого місцевого самоврядування, а не статус російського державного утворення»,  — підсумував очільник ТКГ.

Chas News повідомляв, що жителів окупованої частини Донецької області вакцинуватимуть російською вакциною. 

Напередодні Гармаш звинуватив ОБСЄ в «проросійському» модеруванні переговорів. 

ТКГ і МЗС критикують Медведчука за обмін полоненими в обхід процедури