Кредит чи ленд-ліз: Майк Джонсон розповів про підготовку нового проєкту про домомогу Україні
Gage Skidmore / flikr

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив про підготовку законопроєкту для підтримки України, але в суттєво інакшому вигляді, аніж вже схвалений Сенатом.

Про це повідомляє The Hill.

Під час спілкування з сенаторами-республіканцями він висунув ідею, що цей проєкт може запропонувати допомогу у вигляді кредиту або ленд-лізу з міркувань захисту інтересів американських платників податків. Джонсон також допустив варіант конфіскації російських активів і направлення виручених коштів у фонд підтримки України.

При цьому спікер не уточнив, чи має намір знову включати у цей проєкт якісь норми щодо південного кордону США, які можуть знову виявитися «червоною лінією» для демократів. 

Сенатор Джон Корнін, який у лютому голосував за схвалений Сенатом пакет з коштами на підтримку України, відмітив, що після спілкування з Джонсоном оптимістично налаштований щодо ухвалення рішення для допомоги Україні.

«Я почув, що спікер тепер казав: «Ми не покинемо Україну з порожніми руками», чи слова приблизно того ж змісту», — розповів він.  

Сам Джонсон сказав журналістам, що «працюватиме над згодою Палати представників» щодо рішення для підтримки України і розуміє важливість цього. 

«Ніхто не хоче, щоб путін узяв гору. Я думаю, що він не зупиниться на Україні... і піде далі у Європу… У цій ситуації є права і неправа сторона, добро проти зла, і Україна тут жертва», — наголосив Джонсон.

Водночас він додав, що те, про що врешті домовиться Палата представників, може виглядати не так, як проєкт, ухвалений Сенатом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Спікери 23 парламентів закликали Палату представників США розглянути допомогу Україні