Крейсер «Москва» потрапив до реєстру підводної культурної спадщини України (відео)

Затоплений українцями російський ракетний крейсер «Москва» внесли у реєстр підводної культурної спадщини України.

Там він перебуває під номером 2064, повідомили у Міністерстві оборони.

Об'єкт зареєстрували на підставі Конвенції ЮНЕСКО «Про охорону підводної спадщини» 2006 року. Згідно з нею, усі сліди людської діяльності на дні Чорного моря в межах економічної діяльності України є її власністю.

 

🔥 Ракетний крейсер «москва» був флагманом російського флоту, а став номером 2064 у реєстрі підводної культурної спадщини України! За 80 миль від Одеси, знаменитим крейсером і найбільш затонулим об’єктом дна Чорного моря можна буде милуватися, особливо не занурюючись! ❗️Відповідно до Конвенції ЮНЕСКО, усі сліди людської діяльності на дні Чорного моря, в межах економічної діяльності нашої держави є власністю України! 🎥Кореспонденти Військове телебачення України дізналися, який корабель реєструють під номером - 2065: #stoprussia #народна_війна

Posted by Міністерство оборони України on Thursday, April 21, 2022

По закону, крейсер зараховується у категорію рідкісних зразків науки та техніки, оскільки таких суден існує всього чотири.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Журналісти знайшли ще двох строковиків, які ледь на затонули разом з «Москвою» (фото)