Кремль наказав росЗМІ поменше говорити про тривалість війни — ЗМІ

Адміністрація президента рф наказала державним та провладним ЗМІ не акцентувати увагу на тривалості війни в Україні. Про це пише Медуза з посиланням на джерела.

За даними видання, такі настанови надіслали редакціями напередодні 3 червня, коли виповниться 100 днів з початку російського вторгнення.

Пропагандистські ЗМІ вже зараз у своїх онлайн-трансляціях вказують тільки поточну дату, без згадування загальної тривалості війни.

«Акцентування уваги на датах, пов'язаних з війною, може заставити росіян задуматися про цілі та успішність вторгнення», — пояснив виданню співрозмовник з кремля.

Інше джерело видання розповіло, що закриті соцопитування показують, що багато росіян вже вважають, що війна затягнулася, і тому у путіна не хочуть нагадувати, що вона вже триває більше трьох місяців. А це у свою чергу руйнує російський пропагандистський міф, що Україна слабка держава і її можна легко перемогти.

«Під час розмов про круглу дату завжди виникають питання: а що до цієї дати вдалося досягти? Так повелося ще з радянських часів, коли були п'ятирічки, плани на них і таке інше. Виходить, що зараз пред'явити до цієї дати (100 днів війни — ред.) майже нічого. Можна сказати, що взяті якісь населені пункти, але людям їхні назви нічого не говорить. Це багато чи мало? Цілі «операції» близькі чи ще ні», — зазначило джерело видання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чому називати русню «орками» — погана ідея, та що станеться зі словом «бавовна» через 10 років