Крим цілком можливо звільнити до кінця літа 2023 року — Ходжес

Україна може звільнити Крим до кінця літа, а Донбас — наступного року чи навіть раніше за умови надання ракет далекого радіуса.

Про це заявив екскомандувач військ США в Європі генерал Бен Ходжес у коментарі «Укрінформу».

«Ми збираємося зробити все можливе, щоб Україна перемогла цього року… Цілком можливо принаймні те, що Україна звільнить Крим до кінця літа», — сказав Ходжес.

На його думку, ЗСУ зможуть звільнити Крим у такий термін, якщо матимуть необхідне озброєння, зокрема, високоточну зброю великого радіуса дії.  Він зазначив, що у такому випадку чорноморський флот рф змушений буде залишити півострів.

Генерал наголосив, що Крим — «вирішальне місцем», а Донбас — просто «важливе». Україна не буде в безпеці та не зможе відновити економіку, поки росія утримує півострів. Зокрема, Україна не зможе використовувати порт Маріуполя поки півострів буде окупований. Також в Одесі перебуває 140 суден, які не можуть вийти з порту.

За словами Ходжеса, змінить правила гри стане не якась специфічна зброя, а ухвалення партнерами рішення, що Україна має перемогти.

«Щодо танків, Україна має у розпорядженні власні, ті, що захопила в російської армії, а згодом і західні. ЗСУ все це використовує дуже добре, і танки допоможуть ізолювати Крим», — додав він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На заході росії зосереджено 450 літаків та 300 гелікоптерів — ГУР