Кримінальна оголеність. В ОАЕ за публічну ню-фотосесію поліція затримала 40 людей із РФ та Ізраїлю
Поліція ОАЕ

Увечері в суботу, 3 квітня, поліція Дубая заарештувала 40 людей за звинуваченням у «публічній розпусті».

Почалося все з кадрів у соцмережах. Користувачі випадково зняли відео, на якому була група оголених жінок. Вони серед білого дня позували на балконі висотної будівлі в престижному районі Дубаї Marina.

Судячи з кадрів, які потрапили в Twitter і ЗМІ, в фотосесії або відеозйомках брали участь не менше 13 моделей. Можливо, вони не прагнули до публічності. Але їх було видно з вікон і з балконів сусідніх будинків. Кадри, зняті випадковими свідками, потрапили в соцмережі і отримали «вірусне» поширення.

Після цього за зйомку в оголеному вигляді поліція затримала 40 осіб, в тому числі вісім росіян. Серед них є й росіянин — ініціатор зйомки, повідомляє російське агентство РІА «Новости» із посиланням на генконсульство РФ в ОАЕ.

«Заарештована група людей, які знялися в непристойному відео, опублікованому в інтернеті», — повідомила в Twitter поліція країни.

Раніше видання The Sun повідомляло, що в Дубаї поліція заарештувала більше десяти дівчат, які оголеними танцювали й позували на камеру на балконі готелю Dubai Marina.

«Учасницям фотосесії загрожує до шести місяців тюремного ув'язнення і штраф в розмірі п'яти тисяч дирхамів ОАЕ (близько $1390) кожній. Організатору заходу може загрожувати до 1,5 років в'язниці і штраф у розмірі 50 тис. дирхамів (близько $14 тис.)», — уточнив співрозмовник РІА «Новости».

Співробітник диппредставництва РФ припустив, що у зв'язку з настанням священного для мусульман місяця Рамадан влада ОАЕ може помилувати учасниць скандальної фотосесії.

Місцеве видання The National уточнило, що фотосесія була частиною рекламної кампанії ізраїльського вебсайту «для дорослих».

Видання пише, що всі моделі — громадянки країн колишнього СРСР, в тому числі росіянки й українки.

Група Detained in Dubai стверджує, що якщо суд визнає завтриманих винними в «виробництві і розповсюдженні порнографічних матеріалів», то, за законами ОАЕ, їм загрожують триваліші тюремні строки і штраф не менше 250 тис. дирхамів (понад $68 тис.). Звинувачення в «непристойній поведінці» загрожує моделям, які брали участь в зйомках. Але оператора, який знімав ці кадри, правоохоронці можуть звинуватити у серйознішому злочині.

Прямі, що не перетинаються. Чому робота в держорганах несумісна з історіями про зламаний вібратор