Криптовалютна біржа Coinbase заблокувала 25 тис. криптогаманців росіян

Криптовалютна біржа Coinbase повідомила про блокування більше 25 тис. криптовалютних гаманців, пов’язаних з Росією.

В Coinbase пояснили, що компанія перевіряє заявки на реєстрацію облікових записів на відповідність спискам осіб або організацій, які підпадають під санкції, у тому числі в США, Великобританії, ЄС, ООН, Сінгапурі, Канаді та Японії.

Нові користувачі Coinbase повинні надати ідентифікаційну інформацію, включаючи своє ім’я та країну проживання.

Компанія перевіряє її через незалежного контрагента і лише потім дозволяє транзакції. Якщо клієнт проживає в країні чи регіоні під санкціями, або якщо його ідентифікують як фізичну чи юридичну особу під санкціями, він не може реєструватися на платформі.

Заблоковані гаманці складають біля 0,2% від загальної кількості в 11,4 млн користувачів, які щомісячно здійснювали транзакції на платформі. Ці 25 тис адрес пов’язані з російськими фізичними чи юридичними особами, які на думку Coinbase, займаються незаконною діяльністю. Вони були виявлені в результаті власного розслідування компанії і передані уряду для подальшого дотримування санкцій.

Після нападу Росії на Україну адміністрація Джо Байдена звернулась до криптовалютних бірж із проханням гарантій щодо того, що приватні особи та організації з Росії не зможуть обходити санкції за допомогою криптовалют.

Нещодавно свою позицію стосовно заборони криптовалют озвучила іще одна біржа Binance. Вона повідомила, що не блокуватиме акаунти росіян, проте людям із санкційних списків доступ до платформи буде закрито, вони не зможуть купувати криптовалюту та виводити її на карти санкційних банків.

Проте розуміючи, що криптовалюти часто використовуються для обходу різного роду санкцій, Євросоюз почав розглядати нові заходи щодо регулювання криптовалютної діяльності. Мова може йтись про контроль за діяльністю великих гравців криптовалютного ринку, або, як варіант, посилення вимог щодо ідентифікації користувачів бірж.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Найбільша криптовалютна біржа Binance з 9 березня заблокує картки Mastercard та Visa з Росії