Критика дій ТЦК допомагає росії перемогти у війні — командувач Сухопутних військ

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк вважає, що негативне та викривлене ставлення цивільних українців до військовослужбовців ТЦК може призвести до поразки у війні проти росії.

Про це він написав у Facebook у дописі «Як я здамся без бою»: чому за допомогою самих українців ворог може завдати нам поразки».

На його думку, за два роки повномасштабної війни росії проти України суспільство дійшло до «цькування військових з ТЦК та моральної підтримки ухиляння від захисту України».

«З тодішньої єдності та згуртованості наш простір новин та обговорень так скотився (а точніше, оскотинився!) не без допомоги наших чудових блогерів та вільних медіа. У стрічках новин безліч репортажів про «нещасних потопельників у Тисі» чи загони «бойових гуцулів». Але матеріали щодо роботи ТЦК, особливостей проходження військової служби, необхідності виконання військового обов'язку — майже відсутні», — заявив Павлюк.

Він наголосив, що ТЦК у більшості укомплектовані ветеранами, які втратили здоров'я на війні, проте їх почали сприймати як ворогів та називати «людоловами». Також, за його словами, «в усіх «матеріалах» про «неправомірні дії ТЦК» свідомо упускається найголовніший акцент: неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обовʼязку — захисту України».

«Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт «пакування в бус» принципово не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків», — написав він.

Командувач додав, що «перш ніж поділитись «кричущим сюжетом про порушення прав» та тяжку долю «бідолашних ухилянтів», варто запитати себе: кому це насправді допомагає перемогти у війні? Точно що не Україні».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Десантно-штурмові війська створили власний рекрутинговий сайт