Кучма, Ющенко і Порошенко закликали світ допомогти врятувати українців з «Азовсталі»
АЗОВ Маріуполь

Другий, третій та пʼятий президенти України — Леонід Кучма, Віктор Ющенко і Петро Порошенко — звернулися до світової спільноти з проханням допомогти евакуювати українських військових і цивільних із заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це у Twitter написав Петро Порошенко.

Президенти акцентують, що шокуюча жорстокість російських військових позбавлена сенсу, а Маріуполь практично вщент зруйнований російською армією.

Кучма, Ющенко та Порошенко закликають світ врятувати захисників «Азовсталі»

Також вони наголошують, що те, що відбувається на «Азовсталі, — спроба кривавої помсти.

«Батальйон «Азов», наші морпіхи, наші прикордонники вже увійшли в історію, бо їхній військовий подвиг безпрецедентний. І це наші національні герої, самовіддані, сміливі, патріотичні. Але зараз вже не йдеться про рівний чи нерівний бій. На очах усього світу відбувається спроба кривавої помсти і розправи росіян над тими, хто, хоча й перебуває в оточенні, але переміг їх силою духу і силою волі. Закликаємо кожного з вас долучитися до того, щоби врятувати життя героїчних українців», — йдеться у зверненні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Маріуполь зараз: що відбувається у місті 13 травня