Кудрицький заперечує, що його звільнили через неналежний захист енергооб’єктів

Володимир Кудрицький заявив, що його звільнення з посади голови «Укренерго», ухвалене наглядовою радою, не має жодного відношення до питання захищеності підстанцій компанії.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

Кудрицький підтвердив, що виконуючим обов'язки голови правління «Укренерго» призначений Олексій Брехт, який відповідатиме за експлуатацію, відновлення та розвиток високовольтної інфраструктури в компанії.

Також наглядова рада ухвалила рішення про проведення конкурсу на заміщення посади голови компанії.

За словами Кудрицького, позачергове засідання наглядової ради ініціював він особисто, оскільки вважає, що питання зміни керівника «Укренерго» є виключно повноваженням наглядової ради.

«Попри окремі повідомлення в медіа, рішення наглядової ради щодо мого звільнення не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій «Укренерго». Я представив членам наглядової ради детальний звіт щодо кожного об’єкта. І до нього у членів наглядової ради жодних запитань не було», — заявив Кудрицький.

Кудрицький зазначив, що на підстанціях «Укренерго» побудовано понад 60 антидронових укриттів. На їх будівництво не витрачено жодної гривні з державного бюджету, адже всі вони побудовані за кошти міжнародної підтримки.

«Вони врятували десятки автотрансформаторів у цьому році. Це не означає, що після прильоту декількох десятків ракет енергосистема не відчує удару. Це означає, що ми зможемо швидко, за декілька днів, відновити її роботу», — додав він.

Кудрицький поскаржився, що останнім часом в анонімних Telegram-каналах і деяких ЗМІ розгорнута кампанія з дискредитації «Укренерго».

«Я попросив пресслужбу зібрати ці публікації — вийшов пухленький каталог штучно поширених, майже ідентичних та бездоказових повідомлень, які спрямовані на руйнування іміджу компанії», — зазначив Кудрицький.

Керівник НЕК додав, що його наступник має бути обраний на прозорому публічному конкурсі, і висловив впевненість, що досвід Олексія Брехта та команди «Укренерго» забезпечить належну підготовку енергосистеми до зими.

Раніше наглядова рада «Укренерго» ухвалила рішення про звільнення Кудрицького. За звільнення проголосували троє членів наглядової від держави — Юрій Токарський, Олександр Баранюк, Юрій Бойко, а також один незалежний — Роман Піонковський. Ще двоє незалежних членів проголосували проти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Звільнення Володимира Кудрицького: чим він запам'ятався на посаді голови «Укренерго»
«Укренерго» попередило про фейкові Telegram-канали компанії, що маніпулюють даними про відключення світла