Курс біткоїна різко обвалився: у чому причина

Курс криптовалюти біткоїн (Bitcoin) впав до рекордних показників на тлі відмови кріптобіржі Binance купувати біржу FTX.

Близько 1:00 за київським часом курс опустився до позначки $15 554 — це найнижчий рівень з листопада 2020 року. Це випливає із даних CoinDesk. Потім курс біткоїна виріс до $16 604 станом на 10:15.

При цьому минулого ранку він ще продавався по $18 200 за монету.

скільки коштує біткоїн курс біткоїна

Чому різко здешевшав біткоїн

Як зазначає CNBC, обвал кріптовалют, зокрема, і біткоїна спричинило відмова найбільшої кріптобіржі Binance придбати іншу велику біржу FTX. 8 листопада Binance анонсувала угоду, одна вже ввечері наступного дня її скасувало.

Того ж дня голова кріптобіржі Binance Чанпен Чжао сказав, що криза ліквідності FTX підірвала довіру до крипторинку і може викликати посилення зі сторони контролюючих органів. Про це пише Financial Times з посилання на записку Чжао для працівників Binance. 

Binance відмовилася від угоди після проведення комплексної перевірки (Due dilligence). Також біржу збентежили останні новини про нецільове витрачання біржів FTX коштів інвесторів і ймовірні розслідування дій біржі з боку США.

«Спочатку ми сподівалися, що зможемо підтримати клієнтів FTX, щоб забезпечити ліквідність, але проблеми є поза нашим контролем або можливостями допомогти», — пояснила Binance у Twitter.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ ліквідувала підпільну криптоферму, яка викрадала електроенергію на прифронтових територіях