Лабораторії Франції та Швеції підтвердили факт отруєння Навального «Новачком»

Слідом за німецькими отруєння Олексія Навального саме речовиною групи «Новачок» підтвердили в лабораторіях Франції та Швеції. Про це повідомили в уряді ФРН.

Нагадаємо, 20 серпня Навальний в непритомному стані був доставлений в лікарню Омська після того, як йому стало погано на борту рейсу Томськ—Москва. У російській лікарні заявили, що ознак отруєння в організмі не виявлено і що його стан, швидше за все, пояснюється «порушенням обміну речовин».

В Німеччині, куди перевезли Навального, лабораторно встановили, що російський політичний діяч був отруєний, причому саме «Новачком» — речовиною, яку розробляли в Росії. В РФ це заперечували, казали, що поки не бачать приводів для проведення розслідування.

І ось офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт повідомив, що влада ФРН попросила Францію та Швецію провести незалежну перевірку німецьких даних. «Результати перевірки, проведеної спеціальними лабораторіями у Франції і Швеції, вже доступні і підтверджують німецькі дані», — зазначив Зайберт. Німецький уряд знову зажадав від Росії роз'яснень, пише DW.

Нагадаємо, що Сhas News розбирав, що таке той «Новачок» і чому труять саме ним.