Латвія погодила передачу Україні понад 2,5 тис. дронів

Латвія впродовж липня у межах коаліції дронів передасть Україні понад 2,5 тис. безпілотників на суму €4 млн.

Про це повідомило Міністерство оборони країни.

Перші 300 безпілотників доставлять в Україну вже найближчими днями.

«Наступним пакетом в Україну буде відправлено понад 2500 безпілотників, вироблених сімома латвійськими компаніями. Разом з учасниками міжнародної безпілотної коаліції ми безперервно працюємо над тим, щоб доставити до України бойові безпілотники різної потужності відповідно до поточних потреб та вимог випробувань української армії», — розповів міністр оборони Андріс Спрудс.

Цього року Латвія передала Україні 135 бойові БПЛА і засоби радіоелектронної боротьби різної потужності на загальну суму близько €1 млн.

У відомстві додали, що продовжать закупівлю бойових безпілотників латвійського виробництва до кінця року.

Нагадаємо, до Міжнародної коаліції безпілотників входять 14 країн — Латвія, Україна, Великобританія, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Німеччина, Італія, Литва, Нідерланди, Польща, Швеція та Естонія. В цьому році Міноборони Латвії виділили €20 млн на «Коаліцію безпілотників», з яких понад €10 млн — на закупівлю безпілотників латвійської оборонної промисловості.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Китай разом з рф розробляють дрон, схожий на «шахед» — Bloomberg