Лавров накинувся зі звинуваченнями на ОБСЄ та заявив, що рф не змінюватиме цілей війни проти України

Міністр закордонних справ росії сергій лавров звинуватив ОБСЄ у тому, що вона стала придатком НАТО та ЄС. А винні, мовляв, у цьому країни Заходу.

Про це він заявив на зустрічі міністрів закордонних справ ОБСЄ в Скоп'є (Північна Македонія), повідомляє LRT.

«Давайте визнаємо, що організація стоїть на краю прірви. Виникає просте запитання: чи варто вкладати кошти в її ревіталізацію», — висловився російський міністр.

Після таких заяв очільник російського МЗС піддався жорсткій критиці з боку міністрів західних країн, які брали участь у зустрічі.

На засіданні ОБСЄ очільник МЗС країни-агресорки в виступив із 15-хвилинною промовою, у якій повторив тези Кремля про війну в Україні. Зокрема, він звинуватив Захід у толерантності до Києва, а одним із виправдань Москви для повномасштабного вторгнення назвав денацифікацію. Крім того, він заявив, що росія «не бачить причин» для перегляду цілей війни проти України.

Також лавров пригрозив Молдові. Мовляв, вона може стати «наступною жертвою розв'язаного Заходом гібридної війни проти Росії». Всім країнам, де діють, як він висловився, західні емісари і фонди, «варто задуматися».

Своєю чергою, молдовське Міністерство закордонних справ заявило, що слова лаврова були «частиною ворожих дій, які Росія здійснює проти країни протягом останніх 30 років». Втім, партнери Кишинева на Заході допомогли успішно подолати ці загрози.

Під час виступу голови МЗС росії сергія лаврова в ОБСЄ делегати декількох країн, зокрема України, вийшли із зали. Через це російський політик розлючено попросив «залишити його у спокої» («Leave me alone, please»). 

Серед країн, які бойкотували виступ міністра рф були Литва, Латвія, Естонія, Польща та Україна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Індії висміяли лаврова за заяву, що Україна напала на росію (відео)