Легалізація вогнепальної зброї: результати опитування в «Дії»

На порталі «Дія» завершилося опитування щодо ставлення українців до володіння вогнепальною зброєю. Переважна більшість учасників голосування таку ініціативу підтримала.

Опитування тривало 7 днів. За цей час в ньому взяли участь 1 726 452 людини. Респонденти могли обрати один з трьох варіантів:

  • Дозволити мати короткоствольну вогнепальну зброю всім громадянами, які відповідають закону, але носити зброю заборонено. Зберігати її можна тільки вдома, використовувати у тирах та на стрільбищах (підтримали 19,43%);

  • Пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають вимогам закону, і можуть вільно носити з собою у громадських місцях (підтримали 58.75%);

  • Пістолети категорично не повинні бути в обігу черед цивільного населення (підтримали 21,82%).

Нагадаємо, як свідчать результати опитування соціологічної групи Рейтинг, в Україні після початку повномасштабної війни більш ніж вдвічі зросла кількість прихильників легалізації вогнепальної зброї для цивільного населення. У лютому таку ініціативу підтримували 23%, а у травні — вже 58%. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В пріоритеті — пістолети та автомати: українці розповіли, яку зброю хочуть мати вдома