«Легендарний замах»: як 20 років тому в Януковича жбурнули яйцем (відео)

Рівно 20 років тому — 24 вересня 2004 року — в Івано-Франківську трапився інцидент, більш відомий як «яєчний замах»: студент Прикарпатського університету жбурнув яйцем у тодішнього прем'єра Віктора Януковича, який приїхав до області під час виборчої кампанії. Опісля Янукович театрально знепритомнів.

Chas News пригадує, як народився легендарний мем.

Того дня Янукович завітав до Івано-Франківська, аби виступити перед студентами. Коли він вийшов з автобуса й прямував до університету, студент-першокурсник Дмитро Романюк висловив протест, жбурнувши у Януковича яйцем.

Коли ж яйце влучило у нього, Янукович раптово зупинився, вхопився за серце й упав, знепритомнівши. Тоді його швидко підхопила охорона та занесла у чорний бус. Звісно ж, усе це було зафіксовано на відео. 

Правоохоронці намагалися вилучити відео в медійників, утім журналісти «5 каналу» все одно випустили його в етері.

Команда Януковича заявляла, що у нього кинули важким предметом і той отримав черепно-мозкову травму, але відеозапис показав, що це таки було яйце. А студента тим часом намагалися ув’язнити до чотирьох років позбавлення волі. Пізніше Дмитро Романюк згадував подію як смішний, але примітивний вчинок.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні арештували майно довіреної особи Януковича на понад 1 млрд грн (фото)