«Легка застуда, а не інфаркт»: соратники Ердогана стверджують, що з ним усе добре

Представники влади Туреччини заперечують, що причиною нездужання Реджепа Ердогана став інфаркт.

Так, віце-президент Фуат Актай заявив, що стан Ердогана «дуже добрий» і він лише «трохи застудився».

Заступник керівника та речник правлячої Партії справедливості та розвитку Омер Челик також закликав не вірити «аморальним неправдивим новинам» про здоров’я Ердогана. Політик стверджує, що президент продовжує виконувати посадові обов’язки і після одноденної паузи повернеться до запланованого графіку.

Подібну заяву поширив і Фахреттін Алтун, голова пресслужби Ердогана. Він запевнив, що 27 квітня президент у режимі онлайн візьме участь у запуску першої турецької АЕС у місті Мерсін.

Нагадаємо, увечері 25 квітня Ердогану несподівано стало зле під час спілкування з журналістами у прямому ефірі. Президент після паузи повертався у студію та пояснив, що втомився від інтенсивного графіку останніх днів та має проблеми зі шлунком. У результаті ефір передчасно завершили.

Наступного дня Ердоган за порадою лікарів скасував передвиборчі зустрічі у містах Кириккале, Йозгата і Сіваслі. Після цього у соцмережах стали масово ширитися повідомлення, що президент переніс інфаркт.

14 травня у Туреччині пройдуть президентські і парламентські вибори, на яких 69-річний Ердоган змагатиметься зі спільним кандидатом від опозиції 74-річним Кемалем Киличдароглу. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Витік секретних даних: випадки з історії — реальні та не дуже