Lego випустить перший набір ЛГБТ-іграшок
Lego

Данська компанія Lego створила серію іграшок для підтримки спільноти ЛГБТК+ та інклюзивності. Продукт з’явиться на ринку 1 червня, на початку місяця прайду.

Перший набір ЛГБТ-іграшок зробили у вигляді кольорового водоспаду та 11 різнобарвних фігурок. Продукт отримав назву «Кожен є прекрасним» (Everyone Is Awasome), повідомляє The Guardian.

Нові фігурки не мають визначеної статі. Це зроблено, щоб «показувати індивідуальність, залишаючись неоднозначними». Винятком є лише фіолетова фігурка з модною перукою, яка явно натякає на драг-квін.

Іграшки розробив дизайнер Метью Ештон, який виготовив перший набір просто для свого робочого столу. Ештон ріс як дитина ЛГБТК+ та хотів створити щось, що б показувало його приналежність до цієї спільноти.

Спочатку дизайнер не планував запускати серію у виробництво, але його переконали, що іграшки мають побачити більше людей. Ештон заявив, що дуже радий працювати в компанії, яка відкрито висловлюється щодо таких питань.

Продукт з’явиться на ринку на початку літа, але деякі фанати Lego та представники спільноти ЛГБТК+ зможуть ознайомитися з ним раніше.

Декілька німецьких церков вінчатимуть одностатеві пари