ЛГБТ-скандал. Німеччина виплатить компенсації звільненим з армії гомосексуалам

25 листопада уряд Німеччини схвалив закон про компенсації геям-військовослужбовцям, які зазнали дискримінації під час служби в армії.

Про це повідомляє The Local.

Це рішення ухвалили через два місяці після того, як міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер вибачилася за десятиліття дискримінації.

Міністерство замовило дослідження стосовно цієї ситуації. Виявилось, що в Бундесвері з 1955 по 2000 років геїв-військовослужбовців систематично дискримінували за гендерною ознакою.

«Одностатева орієнтація розглядалася як загроза безпеці в Бундесвері аж до межі тисячоліть і робила кар'єру офіцера або унтер-офіцера неможливою», — йдеться у дослідженні.

Постраждалих солдат «реабілітують» відповідно до нового законодавства, зазначила Крамп-Карренбауер.

Закон передбачає скасування вироків військових судів, винесених за гомосексуальний секс за обопільною згодою.

За кожен з цих вироків постраждалим виплатять компенсацію в розмірі €3000, а також солдатам, яких звільнили або не підвищили по службі. За оцінками Міноборони, близько 1000 осіб подадуть заявки на компенсації.

«Я знаю, що ми не можемо компенсувати особисту кривду, яку вони зазнали, але з відміною вироків і виплатою одноразової компенсації ми хочемо послати сигнал про відшкодування шкоди, щоб відновити гідність цих людей, які нічого не хотіли, крім як служити Німеччині», — сказала держслужбовиця.

Довідка

У 2017 році парламент Німеччини проголосував за скасування вироків тисячам геїв відповідно до закону, що криміналізує чоловічу гомосексуальність.

Його застосовували в Західній Німеччині після Другої світової війни.

Chas News повідомляв, що в Євросоюзі вперше високопосадовцем стала трансгендер.

Сила толерантності. Сенатором США вперше стала трансгендер