Лідер німецьких «зелених» не розуміє, чому Берлін постачає зброю Каїру, але не Києву
Getty Images

Співголова німецьких «зелених» Роберт Габек не розуміє, чому Німеччина постачає зброю Єгипту, а не Україні.  

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Der Spiegel.

«Німецький уряд постачає танки, ракетні частини та підводні човни таким країнам як Єгипет, який розпалює громадянську війну у Ємені, що є однією з найбільших гуманітарних катастроф нашого часу. Але Україні, яка зазнала нападу, не постачаються ані транспорт для перевезення поранених, ані прилади для розмінування, ані списані позашляховики чи прибори нічного бачення», — сказав Габек.

На український авіаринок зайде новий лоукостер з рейсами до Німеччини

Німецький політик нещодавно відвідував Київ. Після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським він заявив, що запит керівництва України про «оборонну зброю» є виправданим.

«Ситуація в Україні носить для Європейського Союзу, його свободи та безпеки вирішальне значення. Україна має цілу низку внутрішньополітичних проблем, передусім корупцію. Проте населення обрало ліберальну демократію. За цей політичний курс люди втрачали свої життя на Євромайдані. Росія відреагувала анексією Криму і розпалюванням війни на Донбасі. Мій візит був покликаний нагадати, що боротьба України – це боротьба самої Європи», — додав Габек.

Польоти між Німеччиною і РФ відновилися після взаємної призупинки