Лідери ЄС не підтримали пропозицію Меркель про «прямий контакт» із Путіним
Getty Images

Лідери Європейського Союзу не підтримали пропозицію Німеччини та Франції провести офіційні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Я б хотіла зробити сміливіший крок. Будуть розроблені формати та умови для переговорів з Росією. Але не на рівні лідерів», — наголосила канцер Німеччини Ангела Меркель.

ЗМІ пише, що цю пропозицію вилучили з остаточного комюніке після переговорів, заявила Меркель, покидаючи місце проведення саміту в Брюсселі.

Пропозицію Франції та Німеччини також публічно розкритикував прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Він заявив журналістам, що не буде відвідувати жодних переговорів із Путіним.

Президент Румунії Клаус Іоанніс вважає, що поки рано говорити про саміт з Росією. Прем’єр Естонії Кая Каллас зазначила, що з подивом виявила, що це питання стоїть на порядку денному.

ЄС не проводив переговорів на вищому рівні з Путіним із моменту анексії Криму.

Напередодні Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала ЄС налагодити переговори на високому рівні з президентом РФ Володимиром Путіним, намагаючись підтримати франко-німецьку пропозицію щодо саміту з російським лідером, що спричинило серйозні розбіжності в ЄС.

Меркель поговорила з Зеленським і Путіним з нагоди 80-річчя нападу Гітлера на СРСР