Лідери ЄС проведуть 25 лютого відеосаміт щодо COVID-19 і безпеки

Глави держав і урядів країн Євросоюзу зберуться в режимі відеоконференції 25 лютого для обговорення пандемії COVID-19.

Про це оголосив речник президента Європейської ради Баренд Лейтс.

«25 лютого о 15:00 президент Європейської ради головуватиме на відеоконференції 27 країн ЄС з координації COVID-19», — написав Лейтс в Twitter.

Наступного ранку лідери зберуться на другий саміт, присвячений безпеці, обороні і «південному сусідству» ЄС. Вони обговорять відносини з країнами Близького Сходу і Північної Африки, а також проблеми Середземного моря.

Мішель регулярно скликає лідерів за допомогою відеоконференцій, щоб підтримувати співробітництво і консультації під час пандемії. На засіданні в цьому місяці вони обговорять недавні труднощі в стратегії ЄС щодо вакцин.

Євросоюз до кінця червня 2021 року зможе отримати близько 400 млн доз вакцини від коронавірусу, яких вистачить для вакцинації менше половини населення блоку.

Лідерам ЄС є що обговорювати в контексті вакцинації. Нагадаємо, минулого тижня ЄС анонсував контроль за експортом виробленої у Євросоюзі вакцини від коронавірусу після проблем з поставками від BioNTech-Pfizer. Тоді AstraZeneca заявила про те, що компанія не зможе вчасно поставити обіцяні дози у повному обсязі.

У ЄС відклали платний в’їзд для українців без візи