Лідери «Вишеградської четвірки» посперечались про допомогу Україні
ČT24

Прем'єр-міністри чотирьох країн «Вишеградської четвірки» (Чехія, Словаччина, Польща, Угорщина) після саміту в Празі висловили різні погляди на війну росії проти України.

Урядовці разом провели пресконференцію, на якій згадали низку питань, серед яких і допомога Києву, пише «Європейська правда».

Прем’єр Чехії Петр Фіала після саміту визнав, що «Вишеградська четвірка» має різні погляди на причини російської агресії в Україні і на форми допомоги. За його словами, Польща та Чехія готові надавати військову підтримку, а Словаччина та Угорщина — навпаки.

Премʼєр Угорщини Віктор Орбан вчергове закликав до якнайшвидших мирних переговорів. А Фіала з ним не погодився, заявивши, що поступившись агресору, не можна досягти довгострокового миру.

Голова словацького уряду Роберт Фіцо погодився з Орбаном та додав, що і Україна, і рф «потребують гарантій безпеки».

«Моральна, політична та історична оцінка того, що відбувається сьогодні в Україні, повинна бути чіткою. У таких питаннях, як оцінка того, хто є жертвою, хто є агресором, немає місця для переговорів», — заперечив Дональд Туск.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У березні Україна отримає €4,5 млрд фінансової допомоги від ЄС — президент Єврокомісії