Лікарям дозволили дистанційно виписувати перший електронний рецепт

З 19 жовтня перший електронний рецепт можна отримати без візиту до лікаря. Виняток становлять лише пацієнти, які проходять замісну підтримувальну терапію.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Раніше пацієнт міг отримати перший е-рецепт без візиту до лікаря лише за наявності гострих чи хронічних захворювань. В усіх інших випадках він обов’язково мав бути фізично присутнім на прийомі у лікаря під час виписки першого електронного рецепта.

Відтепер ця вимога не є обовʼязковою. 

«Це означає, що навіть якщо пацієнт звертається до лікаря дистанційно вперше, лікар має право прийняти рішення про виписування електронного рецепта на ліки без проведення особистого прийому пацієнта», — пояснили в МОЗ.

При цьому при виписці рецепта лікар має спиратися на отримані від пацієнта дані про його поточний стан, скарги, а також відомості з його первинної облікової медичної документації. Також він обов’язково повинен внести медичні записи про таку взаємодію до електронної системи охорони здоров’я.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ліки за рецептом з 1 квітня: список і як отримати (інструкція)