Лиман майже повністю контролюють росіяни, українські військові зайняли нові позиції — голова ОВА

Місто Лиман, що на Донеччині, майже повністю перебуває під контролем російських військових. ЗСУ зайняли нові укріплені позиції на напрямку.

Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко, пише «Громадське».

«Особливо гарячі бої на Лиманському напрямку. Більшість Лимана не контролюється українськими військовими. Так само як і Світлодарський напрямок: відбулося перегруповування сил ЗСУ для того, щоб зайняти укріплені позиції. Ворог зараз перебуває на території Світлодарської громади», — сказав Кириленко.

Він зазначив, що українські військові відійдуть на Лиманському напрямі на більш украплені позиції.

«Російські військові справді намагаються закріпитися на вказаному напрямку, тому що розуміють, що українські військові на нових рубежах будуть не лише стримувати ворога, а й за нагоди переходити у контратаку для того, щоб вибити ворога з території Лиманської громади», — розповідає голова ОВА.

Раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що за останню добу внаслідок обстрілів росіян в області загинуло щонайменше п’ять людей.

За його словами, протягом доби окупанти намагалися протиснутися у Сєвєродонецьк зі сторони Пурдівки та Щедрищевого, а також атакували позиції українських військових в районі Устинівки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Обстріл Дніпропетровщини: загинуло близько 10 людей