Ліонель Мессі погодив дворічний контракт з французським «ПСЖ»
Getty Images

Аргентинський футболіст Ліонель Мессі узгодив контракт з французьким клубом «Парі Сен-Жермен».

Офіційно клуб про це ще не оголосив, але факт угоди підтвердили різні джерела.

Офіційна сторінка «ПСЖ» у Twitter виклала не стільки підтвердження, скільки тізер гучного переходу.

Раніше бразильский форвард «ПСЖ» Неймар, який грав з Мессі в «Барселоні», виклав спільне фото в Іnstagram з підписом: «Знову разом».

Сам Мессі напередодні прибув до Парижу разом із своїм батьком Хорхе, який одночасно є агентом свого сина. На запитання в аеропорті, чи підпише футболіст контракт з «ПСЖ», Хорхе Мессі відповів «так».

Пізніше Мессі у футболці з написом «Ici cest Рaris» («Це Париж») привітав натовп, який зібрався його зустріти.

За повідомленням ЗМІ, 34-річний Мессі домовився з «ПСЖ» про контракт на два роки. Річна зарплата гравця із бонусами складе близько €35 млн на рік. Також передбачене продовження угоди ще на рік.

У чому велич Мессі

Ліонель Мессі вважається одним з найкращих футболістів сучасності та за історію. Всю свою кар’єру він провів в іспанській «Барселоні», де став символом клубу.

Мессі приєднався до «Барселони» у віці 13 років. За першу команду дебютував у 2003 році, коли йому було 16.

З тих пір Мессі 10 разів вигравав чемпіонат Іспанії, 7 Кубок Іспанії, 4 Лігу чемпіонів. Усього аргентинець здобув із клубом 35 трофеїв.

Також Мессі отримав 6 «Золотих м’ячів» як найкращий футболіст світу. Він є рекордсменом «Барселони» за кількістю ігор та голів за клуб — 672 забиті м’ячі у 778 матчах.

Цього літа «Барселона» не змогла запропонувати Мессі новий контракт через фінансові обмеження, ухвалені іспанською Ла Лігою. На прощальній пресконференції Ліонель розплакався.

Чинними інвесторами «ПСЖ» є катарські шейхи. Вони будують суперкоманду, задля чого раніше придбали інших зірок футболу — француза Кіліана Мбаппе з «Монако» та бразильця Неймара з «Барселони».

у 2020 році «ПСЖ» дістався фіналу Ліги чемпіонів, але програв.

Сім'я зірки «Барселони» купила в США елітне житло з видом на океан за $7,3 млн (фото)