Лише дві області відповідають «червоній» зоні, ще шість найближчим часом виведуть у «жовту» зону — МОЗ

Лише дві області — Волинська та Запорізька — відповідають критеріям «червоної» зони карантину. Решта 23 регіони вже перевели або найближчими днями переведуть у «жовту» зону.

Про це на брифінгу 20 грудня повідомив Віктор Ляшко,  міністр охорони здоров'я.

За його словами, епідситуація значно краще, ніж в європейських країнах.

Наразі у «червоній» зоні перебувають вісім областей: Сумська, Запорізька, Миколаївська, Житомирська, Київська, Чернігівська, Волинська та Черкаська.

За словами Ляшка, найближчими днями відбудеться засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, яка має вивести з «червоної» зони решту регіонів, крім Запоріжжя та Волині.

Відповідно до даних МОЗ, у Волинській області перевищений коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Станом на 19 грудня, він становить 25,4%. А цільове значення — менш ніж 20%. Решта показників у регіоні не перевищують цільові показники. Наприклад, рівень госпіталізацій 39,4 на 100 тис. (цільовий показник — менш ніж 60 на 100 тис.) а ліжка з киснем заповнені на 27,1%.

У Запорізькій області також перевищений коефіцієнт виявлення випадків інфікування (24,3%). Рівень госпіталізацій становить 22,3 на 100 тис., а ліжка з киснем заповнені на 18,2%.

Раніше Chas News повідомляв, що адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 березня 2022 року.

Посилювати карантин на новорічні свята не планують — міністр Ляшко