Літак МАУ після вильоту повертався до Харкова через птаха
iStock

27 червня рейс із Харкова до Туреччини компанії «Міжнародні авіалінії України» вимушено повертався до аеропорту через птаха, який потрапив до носової частини літака.

Про це повідомляє агенція «Укрінформ», посилаючись на слова речниці міжнародного аеропорту «Харків» Аліни Печериці.

Boeing 737 МАУ з пасажирами на борту мав вилетіти з Харкова до турецького Бодрума о 04:00. Проте через грозу рейс відклали майже на дві години, розповідає Печериця.

«Літак знову вилетів близько 06:00 і протягом години політ відбувався спокійно. Але до носової частини літака потрапив птах, і командир запросив аеропорт щодо повернення та вимушеної посадки», — сказала вона.

МАУ скасувала запуск рейсів до Польщі через необхідність летіти, оминаючи Білорусь

В аеропорту оглянули літак. Повітряне судно було в повному порядку. Саме тому вже о 13:11 літак знову вилетів до турецького Бодрума. Через три години він там приземлився, додає речниця аеропорту «Харків».

За її словами, через грозу були проблеми і з вильотом групи туристів із Харкова до Туреччини літаком компанії SkyUp. Рейс з грецького Іракліона не зміг приземлитися в Одесі й літак доправили до Молдови, говорить Печериця.

«У результаті до Харкова прибув борт на 189 пасажирів замість борту на 215 пасажирів», — зазначила вона. Речниця аеропорту «Харків» запевнила, що пасажири, яким не вистачило місць у цьому літаку, за рахунок компанії відправили іншими рейсами.

Зараз аеропорт працює у штатному режимі. Вже незабаром розклад усіх чартерних рейсів налагодять, підсумовує Печериця.

Президенту МАУ Дихне вручили обвинувальний акт