Литва заборонила в’їзд Кіркорову через гастролі в окупованому Криму
Getty Images

Міністерство внутрішніх справ Литви на п’ять років заборонило в’їзд до країни російському виконавцю Філіпу Кіркорову через гастролі в окупованому Росією Криму. Заборона на вїзд набуде чинності 19 січня.

Про це «Інтерфакс-Україна» повідомили у литовському МВС.

«Виконавців, які публічно виправдовують окупацію Криму, не треба терпіти в жодній демократичній державі. Наша позиція щодо таких виконавців однозначна, тому сумнівів щодо внесення Кіркорова до списку небажаних у Литві осіб не виникло», —  наголосив очільник міністерства Агне Білотайте.

Напередодні міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вимагав зробити російську зірку персоною нон ґрата. Голова відомства зазначив, що Кіркоров своїми неодноразовими відвідуваннями Криму «свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України й у такий спосіб незаконно виправдовував агресивні дії Російської Федерації».

За словами Ландсбергіса, концерти Кіркорова у Криму «істотно шкодять національній безпеці Литви». Міністр пообіцяв, що Литва систематично оцінюватиме всіх осіб, яких Росія «намагається використати для просування своєї зовнішньої політики та вчинення впливу на жителів Литви».

Російський репер, автор фрази «Путін — красунчик», їде з гастролями в Україну