Локдаун у Туреччині не вплине на туристів з України, обіцяє турецький міністр
Getty Images

Запровадження жорсткого карантину з 29 квітня в Туреччині не вплине на туристів, які приїздять до країни на відпочинок з-за кордону.

Про це повідомив «Укрінформ» із посиланням на заяву міністра культури та туризму Туреччини Мехмета Нурі Ерсоя. Чиновник сказав про це під час зустрічі з міністром культури та інформполітики України Олександром Ткаченком.

«Обмеження, які ввели, спрямовані на зменшення кількості випадків інфікування в нашій країні. Комендантська година не стосується туристів, які прибули в країну з-за кордону», — сказав міністр.

За його словами, в Туреччині діє сертифікація безпечного туризму, яку в 2021 році посилили. Програма передбачає виконання вимог епідобмежень готелями, ресторанами, музеями та іншими туристичними місцями. Міністр повідомив, що найближчим часом вакцинують працівників туристичної сфери і це підвищить рівень безпеки для відпочивальників.

Олександр Ткаченко наголосив на зацікавленні в турецькому досвіді роботи туристичної сфери в умовах пандемії.

«Для України корисним є досвід Туреччини щодо сертифікації готелів. Готелі не зачинені під час карантину, й це є позитивним моментом», — сказав він.

Ткаченко сказав, що Україна вітає зростання кількості авіарейсів між країнами, виступає за збільшення їхньої кількості, обмін культурними проєктами.

«Ми підтримуємо відкриття українських аудіогідів на важливих туристичних об’єктах в Туреччині. Ми також зацікавлені, звичайно, після пандемії, щоб почали роботу фізичні україномовні гіди», — зазначив міністр.

Під час зустрічі міністри підписали спільну декларацію, аби посилити співпрацю між двома країнами в питаннях дотримання прав та безпеки туристів.

У 2020 році попри пандемію Туреччину відвідало майже 1 млн туристів з України. Показник 2019 року був рекордним та сягнув позначки 1,5 млн туристів.

У зв'язку з високою захворюваністю на COVID-19 влада Туреччини вирішила запровадити локдаун з 29 квітня до 17 травня. Він передбачає припинення роботи підприємств, окрім тих, перелік яких буде затверджено окремо. Заклади громадського харчування працюватимуть виключно в режимі доставки.

На всі поїздки по країні потрібно буде мати дозвіл, міжміський громадський транспорт працюватиме заповненим на 50%. Очну освіту буде призупинено у всіх навчальних закладах, закриваються дитсадки та ясла.

Туреччина з 15 березня вимагатиме від туристів крім негативного тесту ще заповнену електронну анкету