Льотчик МіГ-29 розповів, як збив два «шахеди» за один бойовий виліт

Пілот винищувача МіГ-29 Севастопольської бригади тактичної авіації повітряного командування Захід Павло розповів, як йому вдалося збити два ударні дрони Shahed за один бойовий виліт.

Про це розповіли в пресслужбі повітряного командування «Захід».

«Відчуття впевненості було. Підіймався в небо з одного з оперативних аеродромів. Перед польотом «привітався» з літаком, подумки сказав, що маємо збити Shahed», — розповідає пілот.

Коли Павло він знищив один «шахед», він отримав завдання на ураження ще однієї цілі.

«Тоді я знову сказав подумки своєму літаку: Ми маємо з тобою зробити це, збити й другого. І ми це зробили. Ніч була безсонна, але результативна для мене і закінчилася спокійним ранком для українців, на яких були націлені ці два ворожих дрони», — сказав військовий.

Пілот додає, що збивати малорозмірні і малошвидкісні ударні дрони не так просто, як здається. Для цього потрібно ретельно прорахувати швидкість літака, маневри в небі.

«Та ми добре підготовлені, багато тренувалися і тренуємося, аби ефективно боротися з ударними БплА «Shahed». Звичайно, відчуваєш радість, що вдалося знищити ціль. Але це триває лічені секунди, далі знову зосерджуєшся на виконанні наступних польотних завдань», — додає льотчик.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Зробив неможливе»: український військовий збив російську крилату ракету з кулемета