Лукашенка позбавлять звання почесного доктора КНУ ім. Шевченка 7 червня — ректор
Getty Images

Ректор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров повідомив, що вчена рада КНУ збереться 7 червня, щоб позбавити Олександра Лукашенка звання почесного доктора.

Володимир Бугров розповів, що звернувся до вченої ради з проханням напрацювати процедуру позбавлення почесних звань, якої сьогодні немає. За його словами, вже три комісії виробили таку процедуру. Підставами є порушення прав людини та неповага до держави Україна, повідомив ректор під час форуму «Україна 30. Освіта і наука».

За словами Бугрова, у понеділок, 7 червня, відбудеться засідання вченої ради університету, на якому розглянуть два питання: затвердження процедури та позбавлення статусу почесного доктора Олександра Лукашенка.

Ректор зазначив, що, зважаючи на думку більшості членів, рішення про позбавлення Лукашенка звання ухвалять.

Це питання в університеті обіцяли розглянути ще у вересні 2020 року, однак цього так і не сталося через відсутність процедури.

А минулого тижня Володимир Бугров опублікував пост, у якому заявив, що Олександр Лукашенко не є гідним звання почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка, а його протизаконні дії суперечать цінностям навчального закладу.

Найкращі студенти Чернівецького університету отримають стипендії у криптовалюті