Лукашенко готовий піднімати військових по тривозі і «захищати спину росії»
Telegram

Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі, заявив, що ситуація в умовах війни України та росії є серйозною та небезпечною і закликав перевірити готовність білоруських сил.

«Не треба нам дорікати, що ми там в Україні збираємося воювати та інше. Нам треба захистити свою вітчизну. І що стосується підтримки росії, ще раз підтверджую: через Білорусь жодного удару в спину, в бік, збоку, з флангів по російських військах бути не повинно. І не буде», — наголосив Лукашенко.

Також він закликав підконтрольну собі владу не боятися і піднімати по тривозі військові частини за нормами воєнного часу, якщо буде така потреба. Окрім цього диктатор заявив, що в Україні створюють «чи то полки, чи то батальйони не лише для повалення влади, а й щоб відірвати Білорусь і затягнути в НАТО».

У росії тим часом ухвалили поправки до законів, які посилюють відповідальність за дезертирство на війні і карають за здачу в полон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кастусь Калиновський: на чию честь назвали свій полк білоруські добровольці, що воюють за Україну