Лукашенко хоче стягнути «цілий контингент» військових до кордону з Україною
Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що стягуватиме війська на кордон з Україною, щоб «захистити південний кордон».

Про це повідомляє Telegram-канал «Пул первого».

За його словами, для Білорусі військові навчання з російською армією на півдні країни особливо важливі.

«Нам доведеться там розгорнути цілий контингент білоруської армії. Тут не пов'язано з ніякою окупацією: ми просто хочемо захистити наш південний кордон», — сказав Лукашенко.

Він вважає, що є нібито загроза через зосередження військових на кордоні не тільки з боку країн НАТО, а й з боку України.

«Не ми першими почали звертати увагу на наш південний кордон — українці почали стягувати туди війська. Не розумію, навіщо», — сказав Лукашенко.

Військові навчання Білорусі і Росії «Союзна рішучість» цьогоріч відбудуться вперше і триватимуть з 10 до 20 лютого. Крім того, США занепокоєні, що в Білорусі можуть дозволити розмістити на постійній основі як звичайні збройні сили Росії, так і ядерну зброю. Це можливо через запропоновані зміни но конституції.

Раніше Chas News повідомляв, що НАТО перекине до Східної Європи додаткові кораблі та винищувачі. Таким чином в Альянсі хочуть посилити сили для стримування та оборони союзників від можливої агресії РФ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Нам потрібно шукати зброю в будь-яких куточках світу»