Лукашенко поскаржився путіну на «вагнерівців», які «просяться на захід» (відео)

Олекснадр Лукашенко знову почав поширювати фейки про нібито загрозу з боку Польщі та пригрозив сусідній країни «вагнерівцями». Усе це він заявив під час зустрічі з путіним у Москві.

«Нас почали «напружувати» вагнерівці. Просяться на захід: «Дозвольте нам!». Я кажу: «Вам навіщо на захід туди?». Ну і в тиху... Ми ж контролюємо, що відбувається. «Ну, сходимо на екскурсію до Варшави та Жешува. А Жешув для них неприйнятний. Коли вони воювали під Бахмутом, вони ж знають, звідки йшла військова техніка. У них ось це всередині сидить: Жешув — це біда», — сказав він.

Лукашено додав, що тримає найманців у центрі Білорусі і не хоче їх передислоковувати на кордон, бо «в них настрої погані».

https://t.me/chasnews/20317

Також білоруський диктатор повторив маячню про нібито плани Польщі захопити частину України. Лукашенко заявив, що такий сценарій для нього неприйнятний і що надасть допомогу, якщо її «попросить Західна Україна».

Розповідаючи далі про польську загрозу, Лукашенко сказав, що привіз «мапу перекидання польських військ до кордонів Союзної держави». Так, він заявив, що одна з польських бригад нібито розмістилася за 40 км від білоруського Бреста.

Польща дійсно минулого тижня перекинула дві бригади поближче до кордону з Білоруссю через прибуття до країни «вагнерівців». При цьому Лукашенко збрехав, що найманці перебувають у центрі країни. Так, 20 липня вони розпочали спільні з білоруськими десантниками навчання на полігоні «Брестський» — усього за 30 км від польського кордону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Держприкордонслужбі назвали кількість «вагнерівців» у Білорусі