Лукашенко запевнив представників російських ЗМІ, що просто так не піде

Президент Білорусі Олександр Лукашенко дав велике інтерв'ю російським ЗМІ. Його повний текст ще не оприлюднено, але з повідомленнь окремих журналістів Сhas News зібрав головні тези. Білоруський лідер впевнений, що він являє собою цитадель від інтернаціоналізації та глобалізації. Президент Російської Федерації Володимир Путін для нього — як старший брат. І якщо впаде режим в Білорусі, то наступною буде Росія.

Про час на посаді президента республіки

«Так, можливо, я трохи пересидів. Можливо, мене показують не тільки з телевізора, але з праски і чайника. Але тільки я зараз можу захистити Білорусь. Я просто так не піду. Я чверть століття облаштовував Білорусь. Просто так все це не кину. До того ж, якщо я піду, моїх прихильників будуть різати!». 

Про Путіна

«Все глобалізовано і інтернаціоналізовано. Якщо ви думаєте, що багата Росія з цим впорається, помиляєтеся. Я розмовляв з багатьма президентами, зі своїм старшим другом (старшим братом, як я його називаю) Путіним, я його попередив: цьому протистояти не можна». (Путін на рік та десять місяців старший за Лукашенка). 

Про роль інтернету в протестах

«Ви ж бачите, що там діється. І телеграм-канали там відіграють провідну роль. Цю історію — це вони затіяли, вони це починали, і до того ж давно. Навіть якщо інтернет сьогодні прибрати, телеграм-канали ці з Польщі працюватимуть. Тому ви не розслабляйтеся. Знаєте, до чого ми прийшли разом з російським істеблішментом і керівництвом? Якщо сьогодні Білорусь впаде, наступна буде Росія».