Лукашенко заявив про початок «переділу світу» та знову пригрозив Україні

Олександр Лукашенко заявив, що білоруська армія не буде брати участь у війні проти України і одночасно висловив погрози на адресу нашої країни. Його слова цитує агентство Белта.

«Вчора мені задали це питання, вже негласно: ви зайдете в Україні — ваша армія? Я кажу: ми не збираємось нікуди заходити, поки ви не перейшли червоною лінію. Як тільки ви перейдете наш кордон чи будете націлювати на Мозирський нафтопереробний завод, ми миттєво дамо відповідь», — заявив самопроголошений президент Білорусі.

Він пригрозив у разі удару по Мозирю вдарити по Києву, «не заходячи в Україну», та запевнив, що вже має таке озброєння.

Також Лукашенко знову повторив вигадку російських пропагандистів про нібито плани Польщі захопити Західну Україну.

«Тут нам доведеться реагувати. Тому що ми не можемо допустити, щоб нас взагалі поляки оточили. Це небезпечний варіант», — сказав він.

Одночасно білоруський диктатор додав, ніхто не знає, чим закінчиться війна Росії проти України.

«Ніхто не знає, чим там закінчиться, як буде ситуація розвиватися. Все тільки починається. Те, що відбувається в Україні, — це тільки початок. Один з елементів великого переділу світу. Тому як будуть розвиватися події... Важкий випадок. Будуть ламати, крушити. І, знаєте, тріщати будуть перш за все невеликі та середні держави. Такі, як ми, Чехія, Австрія, Швейцарія. Їх теж будуть крушити. Світ буде інший», — видав свій прогноз Лукашенко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Наказ про наступ білоруських військ на Україну був — Тихановська