Лукашенко заявив про приведення білоруської армії у повну бойову готовність

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився привести армію в повну бойову готовність.

Про це він заявив під час церемонії вручення погонів вищому офіцерському складу у вівторок, 27 червня.

«Я віддав всі розпорядження щодо приведення армії на повну бойову готовність», — сказав Лукашенко.

Перед цим диктатор прокоментував спробу збройного заколоту в росії та сказав, що йому «було боляче спостерігати за подіями».

«Багато наших громадян сприйняли їх близько до серця. Тому що батьківщина одна», — сказав білоруський диктатор.

Також Лукашенко зазначив: «якщо звалиться Росія, ми залишимося під уламками, все загинемо».

Перед початком виступу Лукашенка моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомила, що приватний літак ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина приземлився на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом.

Як відомо, глава білоруського режиму Олександр Лукашенко нібито вмовив ватажка найманців ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина припинити «похід на Москву» після того, як його конфлікт з міністром оборони рф сергієм шойгу досяг свого піка через нібито удар по табору «вагнерівців» у тилу.

Нещодавно держприкордонслужба України зафіксувала невелике збільшення кількості російських військових на території Білорусі.

21 червня у Білорусі стартувало так зване «мобілізаційне вчення». Воно проходить у Мінській області та триватиме до 30 червня. Також напередодні Білорусь продовжила заборону на польоти біля України ще на три місяці. Це говорить про те, що загроза ударів Україною з території Білорусі зберігається.

Нагадаємо, раніше американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що Лукашенко, ймовірно, скористається «деескалацією» заколоту Пригожина для своїх цілей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Білорусі почали будувати тренувальні табори для ПВК «Вагнер» — ЗМІ