Лукашенко заявив, що білоруські літаки переобладнали під ядерну зброю

Олександр лукашенко заявив, що білоруські літаки переобладнали для несення ракет із ядерними боєголовками. Про це пише державне агентство БелТА.

«Ми колись з Путіним у Пітері заявили, що переобладнаємо і білоруські літаки Су для того, щоб вони могли нести ядерну зброю. Ви що, думаєте, ми язиками ляпаємо? Все готово!», — запевнив він.

Відзначимо, що на сайті БелТА конкретну модель літаків не вказано, але у телеграм-каналі агентства у цитаті лукашенка фігурують Су-24.

Ці тактичні бомбардувальники дійсно можуть нести ядерні заряди, однак про їх виведення зі складу збройних сил Білорусі повідомлялося ще у 2012 році. Тодішній міністр оборони Юрій Жадобін пояснював, що літаки вже були «не першої свіжості» і їх підтримання у боєздатному стані вимагало великих фінансових витрат.

Відзначимо, що лукашенко просив путіна про переобладнання своїх літаків під час зустрічі у квітні. Тоді він говорив про багатоцільові винищувачі Су-35. А путін у відповідь запропонував дообладнати Су-25, які на відміну від Су-24 і Су-35 не мають технічної можливості нести ядерну зброю.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рейтинг армій світу. Яка армія найсильніша та як це визначають?