Лукашенко заявив, що Україна випустила по Білорусі три ракети

Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по Білорусі та заявив, що віддав наказ «взяти під приціл центри ухвалення рішень» столиць-противників Мінська.

Про це повідомляє білоруське держагентство БЕЛТА.

«Нас провокують. Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об'єктах на території Білорусі. Але, слава богу, протиповітряними комплексами «Панцир» вдалося перехопити всі ракети, які були пущені збройними силами України», — сказав Лукашенко.

Він зазначив, що віддав наказ «взяти під приціл центри ухвалення рішень» столиць-противників Мінська та пригрозив миттєвою відповіддю, якщо вони наважаться завдати удару по території Білорусі.

«Чим відповісти, у нас є, і не тільки тим, про що ми говорили нещодавно з президентом росії. Я давно до цього готувався. Пам'ятаєте, я говорив про ракетні виробництва, «Полонези» — ви повністю під ударом цих ракет. Я не буду дивитися — хто в офісах, а хто у палацах сидить. Відповідатимемо жорстко та рішуче», — запевнив самопроголошений білоруський президент.

Крім того, Лукашенко запевнив, що Білорусі війна в Україні «абсолютно не потрібна». Водночас він заявив, що українська влада нібито була б рада вторгненню РБ.

«Вони були б раді, я це точно знаю, якби ми туди увійшли. Їм це треба, тому що наказано «звідти», і начхати їм на загибель мирних жителів. В українських політиків і президента політика одна: чим більше загине українців, тим більше він кричатиме на весь світ про звірства «фашистів із росії та Білорусі», — сказав Лукашенко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білорусь розташувала на кордоні з Україною сім батальйонів — розвідка