«Лупили як з артилерії»: у ЗСУ розповіли про високу ефективність ЗРК NASAMS

Українські військові у ніч на 1 січня продемонстрували високу ефективність застосування ЗРК NASAMS при знищенні ворожих дронів.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону.

«Бачимо, що небо було дійсно під надійним захистом. Хочеться ще відзначити допомогу партнерів. Для них має бути такий знак-сигнал, тому що NASAMS ледве встигали перезаряджати наші військовослужбовці. Як із артилерії ними лупили», — зазначив він.

За його словами, такого досвіду, імовірно, немає ніхто більше у світі, оскільки наші військові перезаряджали комплекс під час ведення бою. При цьому Інгнат наголосив, що Україна потребує більше систем NASAMS.

«Такого досвіду застосування цього ЗРК, мабуть, ніхто не має: під час ведення бою перезаряджати комплекс і знищувати повітряні цілі. Це говорить про те, що в нас просто їх мало… ракети є, а самих ЗРК нам треба більше», — пояснив він.

Ігнат додав, що на прикладі NASAMS українські військові продемонстрували наскільки вправно та ефективно у бойових умовах можуть застосовувати військову техніку іноземного виробницта, при цьому проходячи навчання лише за кілька тижнів.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня сили ППО збили 45 ворожих дронів-камікадзе Shahed-131/136, 32 з них — у районі столиці.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У ЗСУ затвердили список військових, які навчатимуться роботі із ППО Patriot