Львівська райрада припинили повноваження депутата від «Свободи», який продав телеканал людям Медведчука
УНІАН

На пленарному засіданні в п’ятницю, 5 березня, Львівська районна рада проголосувала за дострокове припинення повноважень депутата Романа Любицького, обраного від ВО «Свобода».  Про це повідомила на Facebook пресслужба політсили.

Це рішення підтримали більшістю голосів.

Раніше Львівська міська організація партії ВО «Свобода» виключила з партії Любицького.

Передісторія

Після закриття «каналів Медведчука» через санкції їхні співробітники спершу зареєстрували нове ТОВ «Медіахолдинг Новини».

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що 100 працівників каналів, які пов'язують з Медведчуком, «скинулися» на його створення по одній гривні. Тож статутний капітал товариства становить всього 100 гривень.

23 лютого співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний». До того він належав ТОВ «Тайм медіа», засновником та керівником якого є Любицький. Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі.

26 лютого в Єдиному державному реєстрі з'явилася інформація, що керівником ТОВ «Тайм Медіа», яке продало львівський канал «Перший незалежний» співробітникам «каналів Медведчука», став менеджер медіагрупи Козака Павло Єгоричев.

Колектив каналу НТА засудив продаж Любицьким каналу «Перший незалежний» співробітникам медіагрупи Козака та закликав відсторонити його від посади директора НТА.

Сам Любицький заявив, що не мав жодного стосунку до продажу каналу новоутвореній юрособі ТОВ «Медіахолдинг новини». Він каже, що не знав, кому продали телеканал, адже дав доручення юристу, який займався продажем.

Наступного дня львівський осередок ВО «Свобода» заявив про виключення з партії Любицького, який був чинним депутатом Львівської райради. Формулювання — «за дії, які можуть нашкодити українській справі та негативно вплинути на авторитет партії».

Як повідомили  у міському осередку ВО «Свобода», у райраді його замінить Володимир Харчук. У часи президентства Петра Порошенка він працював у Львівській ОДА, коли ту очолював Олег Синютка.

Після скандалу Любицького також відсторонили від посади гендиректора телеканалу НТА.

Новий канал підсанкційного Тараса Козака попрацював в ефірі лише годину