Львівські нейрохірурги врятували 4-річну дівчинку з Північної Ірландії

Львівські дитячі нейрохірурги видалили частину півкулі мозку 4-річній пацієнтці з Північної Ірландії. Дівчинка приїхала з батьками для операції саме до них.

Про це повідомило Перше медичне об'єднання Львова.

Медики діагностували дівчинці епілепсію з епілептичними спазмами та фокально-кортикальну дисплазію — погано розвинені звивини мозку, які провокували судоми. Через це у неї були затримки у розвитку та судомні напади, які з кожним місяцем посилювались.

«У пошуках порятунку батьки Рейчел натрапили на відомого американського нейрохірурга Люка Томича. Він сказав, що хірургічним шляхом дівчинку можна позбавити 80-90% нападів. І порадив ірландській родині звернутися за допомогою до команди українських спеціалістів, яку очолює досвідчений нейрохірург Дитячої Лікарні Святого Миколая Михайло Ловга», — розповіли в об’єднанні.

Так, незважаючи на обстріли, батьки наважились привезти дівчинку до України. Перший сигнал повітряної тривоги дуже їх налякав.

 «Коли ми сиділи в укритті лікарні з іншими мамами, дітьми, моє серце просто розбилось», — розповіла мама Рейчел Кетрін.

Рейчел стала першою пацієнткою з-за кордону.

7 годин наші лікарі не відходили від операційного столу. Судоми тепер повністю відсутні і більше не затримуватимуть розвиток дитини. Дівчинка разом з батьками вже повернулася додому.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Херсонщині будують підземні лікарні — голова ОВА