Львівський суд на рік позбавив мера Чернігова права обіймати посаду — ЗМІ

7 листопаду Яворівський районний суд Львова визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у скоєнні дій в умовах конфлікту інтересів і на рік позбавив його права обіймати посаду міського голови.

Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах

Також суд оштрафував його на 6,8 тис. грн.

Атрошенку інкримінується ст.172-7 кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Нагадаємо, у вересні Національне агентство з питань запобігання корупції скалало на Антрошенка два протоколи, як раз відповідно до ст. 172-7 КупАП. Відповідно до них мер порушив норми законодавства про корупцію та конфлікт інтересів. У першому випадку, за даними НАЗК, дружина мера у березні виїхала за кордон і три місяці користувалася автомобілем, який належить міськраді Чернігова. При цьому було використано 200 л бензину, витрати на який відшкодували з міського бюджету.

А у другому випадку — мер у липні нібито наказав своєму водію вивести за кордон автомобіль, який належить дружині Антрошенка.

Усі зі звинувачення мер називав політичним замовленням.

Відзначимо, що 2 липня Атрошенка не випустили з України до Швейцарії, куди він планував їхати на міжнародну конференцію з відновлення України. Це була друга поїздка, коли його не випустили за кордон після деблокади Чернігова. 19 червня Владислава Атрошенка не випустили до польського Жешува, де він мав взяти участь у підписанні договору про партнерство між містами. Тоді причиною невипуску його за кордон мер назвав конфлікт із одним із працівників Офісу президента. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ провела обшуки у Мураєва та його соратників: вилучили гроші та зброю (фото)